Οι Διδάσκαλοι του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορινθίων η “Τερψιχόρη”
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ |
Δημήτριος Τριανταφυλλίδης |
Είναι ιδρυτικό μέλος του μη κερδοσκοπικού Σωματείου Ελληνικών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών «ΔΡΩΜΕΝΑ» και του Χορευτικού Ομίλου Ποντίων «ΣΕΡΡΑ». Μέλος της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης (Δ.Ο.Λ.Τ.).
Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού και
παραδοσιακής φορεσιάς για Δασκάλους καθώς και σεμινάρια λαογραφίας,
από το 1988 έως και πρόσφατα, που διοργάνωσαν: το Σωματείο ¨Ελληνικοί Χοροί – ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ, το “Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών” ( ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ.), το Υπουργείο Πολιτισμού, η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδας (Ο.Π.Σ.Ν.Ε.), το Πνευματικό κέντρο Δήμου Κορυδαλλού, το Σωματείο Ελληνικών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών «ΔΡΩΜΕΝΑ», που αφορούν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος
Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια από το 1992 έως και πρόσφατα, με θέματα όπως:
“Χορός και Αρχαία Ελλάδα”, “Εθνογραφία του Χορού”, “Η Διδασκαλία του Χορού”,
“Ο Χορός πέρα από τα σύνορα”, “Χορός γύρω από τη Μεσόγειο”, “Ρυθμός και Χορός”, “Επιστήμες για την Τέχνη του Χορού”, “Χορός και Ιστορία”, “Ο Χορός ως άϋλη κληρονομιά”, κ.α. Έχει πλούσιο διδακτικό έργο ως χοροδοδάκαλος σε ελληνικό επίπεδο, όπως:
– στο Σωματείο Ελληνικών Χορών και ΛαογραφικώνΕρευνών «ΔΡΩΜΕΝΑ». έως και την λύση του Σωματείου.
– στο Σωματείο «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ».
– στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλλιθέας – στην Ένωση Ποντίων Πειραιώς.
– στο Μουσικοχορευτικό Όμιλο «ΡΙΖΕΣ».
– στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Φ.Ε.Π.Α.) .
– στην Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης.
– στο Κέντρο Αιγαιακών Λαογραφικών Μουσικολογικών Ερευνών (Κ.Α.Λ.Μ.Ε.).
– στα τμήματα υποδομής του χορευτικού ομίλου Ποντίων «ΣΕΡΡΑ».
– στο Πολιτιστικό κέντρο της Κοινότητας Διονύσου.
– στην Ένωση Ποντίων Ν. Φιλαδέλφειας «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ».
και τέλος ως υπεύθυνος παραδοσιακών χορών του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου Κορυδαλλού Αττικής. Τέλος σε διεθνές επίπεδο, σε χώρες, όπως: Γαλλία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Αγγλία, Πολωνία, Γαλλία, Γερμανία, Ουαλία. Έχει ενεργήσει την καταγραφή παραδοσιακών χορών με επιτόπια έρευνα σε λαογραφικά δρώμενα και έθιμα περιοχών της Κοζάνης, Φλώρινας, Αριδαίας, Βόρειας Θράκης ( Νέο Μοναστήρι), Νάξου, Κρήτης, Δυτικής Θράκης (Ασβεστάδες Έβρου), Ηπείρου (Δυτικό Ζαγόρι & Πωγώνι), Μυτιλήνης και Πάρου.
Έχει μεγάλη χορευτική δραστηριότητα με περιοδείες σε χώρες του εξωτερικού με το Θέατρο Ελληνικών Χορών «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ», με το Σωματείο Ελληνικών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών «ΔΡΩΜΕΝΑ». με τον Χορευτικό Όμιλο Ποντίων «ΣΕΡΡΑ».
Έχει μεγάλη οργανωτική δράση και εμπειρία, όπως:
– Διοργανωτής του ετήσιου παιδικού φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας.
– Μέλος της οργανωτικής ομάδας (υπεύθυνος για το ποντιακό μέρος) της τελετής έναρξης του στο Παναθηναϊκό στάδιο (διεύθυνση: Βαγγέλης Παπαθανασίου)
– Οργάνωση του 12ου συνεδρίου της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης
(Δ.Ο.Λ.Τ.) – Αθήνα.
– Πρόεδρος των οργανωτικών επιτροπών των εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τα έθιμα και τις παραδόσεις των περιοχών: Ανατολικής Ρωμυλίας , Σερρών & Κύπρου σε διδασκαλία των: Νίκου Καλτσονούδη, Βασίλη Τερζή και Μιχάλη Λανίτη αντίστοιχα.
– Διοργανωτής του διεθνούς 10ήμερου σεμιναρίου με τόπο διεξαγωγής την Παναγία Σουμελά στο όρος Βέρμιο του νομού Ημαθίας.
– Διοργανωτής του διεθνούς 10ήμερου σεμιναρίου στην Νάξο.
|
|
||
ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ |
Ειρήνη Νταλίπη |
Έχει συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια αυτού του είδους χορών,
και έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς.
|
LΑΤΙΝ CUBANO
|
Πάνος Διδάχος |
Απόφοιτος βρετανικού πανεπιστημίου.
Έχει ταξιδέψει σε χώρες της Λατινικής Αμερικής για να γνωρίσει αυτούς τους χορούς στον τόπο προέλευσής τους.
Έχει συμμετάσχει σε χοροθεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικά φεστιβάλ.
|
TANGO ARGENTINO
|
Κωνσταντίνος Μηνακάκης Γεωργία Βλάχου
|
Ο Κωνσταντίνος Μηνακάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Ξεκίνησε το αργεντίνικο τάνγκο το 2012. Από το 2017 έχει δραστηριοποιηθεί σε σχολές χορού σε διάφορες πόλεις της Πελοποννήσου (Σπάρτη, Τρίπολη, Ναύπλιο, Μονεμβασιά) διδάσκοντας τον αργεντίνικο αυτόν χορό. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων των σημαντικότερων Αργεντίνων και Ελλήνων χορευτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανάμεσά τους οι Facundo Piñero y Vanesa Villalba, Chicho Frumboli y Juana Sepulveda, Geraldine Rojas y Ezequiel Paludi, Marcela Duran, Gaspar Godoy, Sebastian Missè y Andrea Reyero. Αυτή τη στιγμή είναι μαθητής των κορυφαίων δασκάλων και πρωταθλητών Ευρώπης Βαγγέλη Χαντζόπουλου και Μαριάνας Κουτάντου. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες μουσικοχορευτικές παραστάσεις, σημαντικότερες εκ των οποίων αυτές του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης: Στην Εκδήλωση για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στο μουσείο ελιάς και ελληνικού λαδιού με την τραγουδίστρια Γεωργία Ψαραδέλλη και στην εκδήλωση-αφιέρωμα στο Frederic Chopin στο διοικητήριο Λακωνίας με την ηθοποιό Μάγδα Μαυρογιάννη, (2016-2017). Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι το πάθος του για το τάνγκο αντιμετωπίζοντάς το όχι ως έναν απλό χορό αλλά ως μια γλώσσα έκφρασης του ανθρώπινου σώματος. Αυτό επιδιώκει να μεταδώσει και στους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με το δημοφιλή αυτόν χορό.
Η Γεωργία Βλάχου γεννήθηκε στην Πάτρα και ζει στην Αθήνα. Η πρώτη επαφή με το αργεντίνικο τάνγκο το 2015 ήταν αρκετή για να το αγαπήσει βαθιά και να αφοσιωθεί σε αυτό μέχρι σήμερα. Οι γνώσεις της πηγάζουν από μαθήματα και σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει με κορυφαίους χορευτές του είδους όπως Sebastian Arce-Mariana Montes, Jonathan Saavedra-Clarisa Aragon, DmitriVasin- SagdianaHamzina, Agostina Tarchini, BrunoCiarfella-AlessandraMoro, Cécile Rouanne-Rémi Esterle, EdgarLuisaga, FrancescaSantagelo-LucaMorale, GerardoMoyanoFabianPeralta, LucaGauto- Ναΐμα Γερασοπούλου καθώς και με κορυφαίους Έλληνες κι Ελληνίδες δασκάλους όπως οι τωρινοί της δάσκαλοι Βαγγέλης Χατζόπουλος-Μαριάννα Κουτάντου. Έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις χορού με τελευταία τη χορευτική παράσταση της Λευκής Νύχτας στη Σπάρτη τον Αύγουστο του 2019.
Ο χορός της διακρίνεται από πάθος για τα βήματα, την μουσική ερμηνεία, τη σύνδεση αλλά και την αυτονομία ταυτόχρονα, του χορευτή στην αγκαλιά. Στόχος της διδασκαλίας της είναι η μύηση στο αυθεντικό αργεντίνικο τάνγκο και τη βίωσή του ως γνήσιο μοίρασμα βασισμένο στο συναίσθημα που σου ξυπνά η μουσική του. |
ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ – ΜΠΑΛΕΤΟ |
Έλενα Χριστοδούλου |
Απόφοιτος του τμήματος κλασσικού χορού του πανεπιστημίου Κιέβου Ουκρανίας. |
FLAMENCO |
Νίκη Ζερβού |
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Η ενασχόλησή της με το χορό άρχισε από πολύ μικρή ηλικία.
Η τέχνη του Flamenco, όμως, ήταν αυτή που την ώθησε να ασχοληθεί επαγγελματικά.
Φοίτησε δίπλα σε αξιόλογους Έλληνες δασκάλους, όπως η Ηλέκτρα Χρυσάνθου,
Κατερίνα Βούλγαρη, Βασίλης Σκεπετάρης, Βαλάντης Χάνος και Ισαβέλλα Γαλαίου. Κάτοχοςτουεπαγγελματικούδιπλώματος Instructor De Baile Español (IdBI) of Spanish
Dance Society (SDS). Διαρκής συμμετοχή σε σεμινάρια χορού κα ιρυθμολογίας στην Ελλάδα και την Ισπανία με διακεκριμένους χορευτές και γνώστες του Flamenco, όπως Joaquin Grilo, Antonio Canales, Irene la Sentio, Adolfo Vega, Maria Moreno, Manuel Reyes, Marta Jimenez, Sito Sanchez, Mercedes Ruiz, Carmen Herrera, Pilar Ogalla, David ‘El Gamba’, Carmela Greco, Mariela Carretero, Manuel Reyes κ.ά . Εμφανίσεις στη Λυρική σκηνή, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής, το Half Note κ.ά. Διδασκαλία σε ενήλικες και παιδιά σε σχολές χορού και προετοιμασία μαθητών για απόκτηση διπλωμάτων του SDS.
|
|
|
|