Διδασκαλία
Δημήτρης Τριανταφυλλίδης
Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού και παραδοσιακής φορεσιάς για Δασκάλους καθώς και σεμινάρια λαογραφίας, από το 1988 έως και πρόσφατα, που διοργάνωσαν: το Σωματείο ¨Ελληνικοί Χοροί – ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ, το “Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών” (ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ.), το Υπουργείο Πολιτισμού, η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδας (Ο.Π.Σ.Ν.Ε.), το Πνευματικό κέντρο Δήμου Κορυδαλλού, το Σωματείο Ελληνικών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών «ΔΡΩΜΕΝΑ», που αφορούν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος.
Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια από το 1992 έως και πρόσφατα, με θέματα όπως: “Χορός και Αρχαία Ελλάδα”, “Εθνογραφία του Χορού”, “Η Διδασκαλία του Χορού”, “Ο Χορός πέρα από τα σύνορα”, “Χορός γύρω από τη Μεσόγειο”, “Ρυθμός και Χορός”, “Επιστήμες για την Τέχνη του Χορού”, “Χορός και Ιστορία”, “Ο Χορός ως άϋλη κληρονομιά”, κ.α.
Έχει πλούσιο διδακτικό έργο ως χοροδιδάσκαλος σε ελληνικό επίπεδο, όπως: – στο Σωματείο Ελληνικών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών «ΔΡΩΜΕΝΑ», έως και την λύση του Σωματείου. – στο Σωματείο «ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ», στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλλιθέας
Νίκη Ζερβού
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Η ενασχόλησή της με το χορό άρχισε από πολύ μικρή ηλικία. Η τέχνη του Flamenco, όμως, ήταν αυτή που την ώθησε να ασχοληθεί επαγγελματικά. Φοίτησε δίπλα σε αξιόλογους Έλληνες δασκάλους, όπως η Ηλέκτρα Χρυσάνθου,Κατερίνα Βούλγαρη, Βασίλης Σκεπετάρης, Βαλάντης Χάνος και Ισαβέλλα Γαλαίου. Κάτοχος του επαγγελματικού διπλώματος Instructor De Baile Español (IdBI) of SpanishDance Society (SDS).
Διαρκής συμμετοχή σε σεμινάρια χορού και ρυθμολογίας στην Ελλάδα και την Ισπανία με διακεκριμένους χορευτές και γνώστες του Flamenco, όπως Joaquin Grilo, Antonio Canales, Irene la Sentio, Adolfo Vega, Maria Moreno, Manuel Reyes, Marta Jimenez, Sito Sanchez, Mercedes Ruiz, Carmen Herrera, Pilar Ogalla, David ‘El Gamba’, Carmela Greco, Mariela Carretero, Manuel Reyes κ.ά . Εμφανίσεις στη Λυρική σκηνή, το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής, το Half Note κ.ά. Διδασκαλία σε ενήλικες και παιδιά σε σχολές χορού και προετοιμασία μαθητών για απόκτηση διπλωμάτων του SDS.
Έλενα Χριστοδούλου
Απόφοιτος του τμήματος κλασσικού χορού του πανεπιστημίου Κιέβου Ουκρανίας.
Πάνος Διδάχος
Απόφοιτος βρετανικού πανεπιστημίου.
Έχει ταξιδέψει σε χώρες της Λατινικής Αμερικής για να γνωρίσει αυτούς τους χορούς στον τόπο προέλευσής τους.
Έχει συμμετάσχει σε χοροθεατρικές παραστάσεις και πολιτιστικά φεστιβάλ.
Ειρήνη Νταλίπη
Έχει συμμετοχές σε πολλά σεμινάρια αυτού του είδους χορών, και έχει διακριθεί σε πολλούς διαγωνισμούς.
Ελένη Γερονίκου
Η Ελένη Γερονίκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα το 1988, και κατάγεται από το το Λιθοχώρι και τη Βούλπη Ευρυτανίας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2019), ενώ έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν το ρόλο της ως παιδαγωγού.
Η αγάπη για τον παραδοσιακό χορό υπήρχε από τα παιδικά της χρόνια, και γι’ αυτό παρακολούθησε, επί σειρά ετών, μαθήματα παραδοσιακών χορών στο Λύκειο Ελληνίδων Αθηνών και στο Θέατρο Ελληνικών Χορών ‘’ΔΟΡΑ ΣΤΡΑΤΟΥ’’ .
Εδώ και δεκαπέντε χρόνια συνεργάζεται ως χοροδιδάσκαλος, στην Αθήνα και τώρα στην Κόρινθο, με πολλούς δημοτικούς και ιδιωτικούς φορείς καθώς και με συλλόγους σχολείων. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων από εξειδικευμένους εισηγητές, ενώ και η ίδια έχει πραγματοποιήσει έρευνα για τα τραγούδια και τους χορούς του τόπου της.
Η ανάγκη της να κατανοήσει την εξέλιξη του παιδιού (1,5-6 ετών) την έκανε να ολοκληρώσει τις σπουδές της ως Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου (2023) και να δημιουργήσει το “Kids Circle” (o κύκλος των παιδιών), το 2022, ένα χώρο που τα παιδιά δρουν με βάση τις μοντεσσοριανές αρχές. Εκεί, τα παιδιά μπορούν να έχουν τα πρώτα τους ακούσματα από παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς.
Αδαμαντία Καλαχάνη
Καθηγήτρια ξένων γλωσσών – χοροδιδάσκαλος
Η ενασχόλησή της με τους παραδοσιακούς χορούς ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, και πλέον μετρά πλέον των 30 χρόνων εμπειρία τόσο ως χορεύτρια όσο και ως δασκάλα.
Μέσω της συμμετοχής της σε σεμινάρια αποκλειστικά για χοροδιδασκάλους, έχει εντρυφήσει στον μουσικό και χορευτικό πλούτο της Ελλάδας ενώ παράλληλα έχει γνωρίσει από κοντά και τον χορευτικό πλούτο των Βαλκανίων.
Κωνσταντίνος Μηνακάκης
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Ξεκίνησε το αργεντίνικο τάνγκο το 2012. Από το 2017 έχει δραστηριοποιηθεί σε σχολές χορού σε διάφορες πόλεις της Πελοποννήσου (Σπάρτη, Τρίπολη, Ναύπλιο, Μονεμβασιά) διδάσκοντας τον αργεντίνικο αυτόν χορό. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων των σημαντικότερων Αργεντίνων και Ελλήνων χορευτών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανάμεσά τους οι Facundo Piñero y Vanesa Villalba, Chicho Frumboli y Juana Sepulveda, Geraldine Rojas y Ezequiel Paludi, Marcela Duran, Gaspar Godoy, Sebastian Missè y Andrea Reyero. Αυτή τη στιγμή είναι μαθητής των κορυφαίων δασκάλων και πρωταθλητών Ευρώπης Βαγγέλη Χαντζόπουλου και Μαριάνας Κουτάντου. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες μουσικοχορευτικές παραστάσεις, σημαντικότερες εκ των οποίων αυτές του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης: Στην Εκδήλωση για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο στο μουσείο ελιάς και ελληνικού λαδιού με την τραγουδίστρια Γεωργία Ψαραδέλλη και στην εκδήλωση-αφιέρωμα στο Frederic Chopin στο διοικητήριο Λακωνίας με την ηθοποιό Μάγδα Μαυρογιάννη, (2016-2017). Αυτό που τον χαρακτηρίζει είναι το πάθος του για το τάνγκο αντιμετωπίζοντάς το όχι ως έναν απλό χορό αλλά ως μια γλώσσα έκφρασης του ανθρώπινου σώματος. Αυτό επιδιώκει να μεταδώσει και στους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με το δημοφιλή αυτόν χορό.